فناوری اطلاعات نیوز آی تی (newsit)

هر چه از یک وبلاگ در مورد فناوری اطلاعات و IT می خواهید در این وبلاگ مشاهده خواهید کرد.

فناوری اطلاعات نیوز آی تی (newsit)

هر چه از یک وبلاگ در مورد فناوری اطلاعات و IT می خواهید در این وبلاگ مشاهده خواهید کرد.

دستیابی محققان اسپانیایی به تکنیک جدیدی جهت بهبود90درصدی دقت GPS


امروزه میلیون ها اتومبیل، اسمارت فون و ابزار دیگر در سراسر جهان از سیستم هدایت و ناوبری GPS بهره می برند. و مردم هر روزه با اعتماد به قابلیت های GPS به شهرها و مکان های ناشناخته می روند. یا سعی می کنند در جاهای شناخته شده هم با شیوه های بهتر و سریع تری راه شان را پیدا کنند. اکنون گروهی از محققان اسپانیایی روشی را کشف کرده اند که باعث بهبود ۹۰ درصدی دقت GPS می شود.


احتمالا شما هم با این مشکل روبرو شده اید که در شهرهای بزرگ به دلیل مسدود شدن امواج ماهواره توسط ساختمان های بلند و ابزارهای الکترونیک فراوان، معمولا استفاده از GPS بسیار دشوار یا ناممکن می گردد. و البته افرادی که در مناطق کم جمعیت تر زندگی می کنند، همین مشکل را با درختان بلند دارند. اکنون محققان دانشگاه چارلز سوم مادرید توانسته اند نمونه اولیه ابزاری را عرضه کنند که باعث بهبود کیفیت چشمگیر سیگنال های GPS می شود.

این ابزار می تواند با داده های شتاب سنج ها و ژیروسکوپ ها به اصلاح اطلاعات دریافتی از GPS پرداخته و میزان پیام های خطای سیستم را کاهش دهد. دیوید مارتین مسئول تیم تحقیقاتی می گوید وی و تیمش توانسته اند تعیین موقعیت ماشین ها در موارد حیاتی را به طور میانگین از ۵۰ تا ۹۰ درصد بهبود بخشند. البته این میزان بهبود به سیگنال دریافتی ابزار GPS هم بستگی دارد. میزان دقت استاندارد گیرنده های GPS تجاری در فضای باز تقریبا با خطای ۱۵ متری همراه است.

در مناطق شهری که ساختمان ها جلوی سیگنال را می گیرند، این میزان دقت تا ۵۰ متر هم پایین می آید. اما با استفاده از ابزار آزمایشی جدید، محققان توانسته اند در مناطق شهری مکان اتومبیل را با دقت ۲ متر مشخص کنند. این ابزار از واحد اندازه گیری ارزان قیمتی بهره می برد که شامل سه شتاب سنج و سه ژیروسکوپ است. این ابزار هرگونه تغییر در شتاب، حرکت و جهت اتومبیل را به خوبی تشخیص می دهد. سپس این اطلاعات با یکدیگر ادغام شده و برای اصلاح خطای داده های موقعیتی GPS مورد استفاده قرار می گیرند.

البته این تکنولوژی هنوز در مرحله آزمایشی است و در خصوص زمان و هزینه تجاری شدن آن چیزی نمی دانیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد