فناوری اطلاعات نیوز آی تی (newsit)

هر چه از یک وبلاگ در مورد فناوری اطلاعات و IT می خواهید در این وبلاگ مشاهده خواهید کرد.

فناوری اطلاعات نیوز آی تی (newsit)

هر چه از یک وبلاگ در مورد فناوری اطلاعات و IT می خواهید در این وبلاگ مشاهده خواهید کرد.

عضویت در فیس‌بوک جرم نیست


معاون مبارزه با جرایم پلیس فتا با اعلام شناسایی بیش از ۱۰۰ هکر در کشور گفت: هکرها بیشتر به دنبال شناساندن نقاط ضعف امنیتی در سایت‌ها برای نشان دادن توانایی‌های حرفه‌ای خود هستند. 


به گزارش ایتنا به نقل از خبرگزاری دانشجویان، سرهنگ تورج کاظمی گفت: موضوع هکرها یک موضوع جدید در دنیا مجازی نیست اما با توجه به راه‌اندازی پلیس فتا یک گروه خاص اقدامات هکرها را پیگیری می‌کند. 

وی با اعلام اینکه شناسایی هکرها از سوی پلیس در حال انجام است، گفت: تاکنون بیش از ۱۰۰ هکر در کشور شناسایی شدند و در مجموع میانگین سنی هکرها بین ۱۸ تا ۲۵ سال است. 

کاظمی اضافه‌کرد: اخاذی از جمله جرایمی است که از سوی هکرها مورد توجه قرار می‌گیرد به طور مثال هکرها با هک کردن برخی از سایت‌ها اقدام به اخاذی از صاحبان آن می‌کنند که البته این‌گونه جرایم در کل دنیا متداول است. 

معاون مبارزه با جرایم پلیس فتا درباره عضویت در سایت فیسبوک نیز اظهارکرد: براساس قانون جرایم رایانه‌ای موضوعی به اسم مجازات افراد به دلیل عضویت در فیس‌بوک وجود ندارد و حتی اگر افراد از طریق فیس‌بوک اطلاعاتشان مورد سوء استفاده قرار گیرد و به دادسرای جرایم یارانه‌ای مراجعه کنند، شکایت آنان مورد پیگیری قرار می‌گیرد اما هیچ‌گاه با این افراد به عنوان متهم برخورد نمی‌شود و بر این اساس عضویت در فیس‌بوک جرم نیست مگر آنکه افراد بخواهند از این فضا سوءاستفاده کنند. 

معاون مبارزه با جرایم پلیس فتا گفت: هر اقدامی که موجب هک حرمت و حیثیت افراد در فضای فیس‌بوک شود جرم محسوب می‌شود و افراد اگر در فیس‌بوک اقدام به توهین و افترا به مقامات دولتی یا افراد خاص و هر شخصی که خسارت و توهینی به فرد دیگر وارد کرده باشد، مرتکب جرم شده است. 

کاظمی افزود: بیشترین جرایمی که در فیس‌بوک رخ می‌دهد سوء استفاده از اطلاعات شخصی افراد است.

گزارشی از زندگی پس از مرگ لپ تاپها / همسفر لپ تاپهای کهنه شوید

ابزارهای الکترونیکی نیز زندگی پس از مرگ دارند و محققان MIT برای کشف این جنبه از زندگی الکترونیکها آنها را تعقیب کرده اند تا از سرنوشت نهایی آنها با خبر شوند. مطالعه ای که می تواند مقصد نهایی لپ تاپها و تلفنهای هوشمند از کار افتاده را تعیین کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان MIT به جای ارائه آمار و ارقام درباره حجم جهانی الکترونیکهای دست دوم و زباله های الکترونیکی، یکسری از تصاویر متعلق به مالکان جدید این الکترونیکها را از اندونزی، آسیای جنوبی و آفریقا را جمع آوری کرده اند.

محققان در این پروژه نت بوکهای دست دومی که می توانستند از محیط اطراف خود عکس گرفته و به پایگاهی در MIT ارسال کنند، از طریق سازمانهای خیریه به کشورهای در حال توسعه ارسال کردند. این نت بوکها به همراه خود برچسبی داشتند که هدف از این مطالعه به زمان بومی محلی که نت بوکها به آن ارسال می شدند در آن توضیح داده شده بود.

محققان این اطلاعات را از طریق نرم افزار منبع باز که می توانست اطلاعات مختصات GPS رایانه ها را ثبت کند، جمع آوری کردند و در عین حال دوربین نت بوک به گونه ای دستکاری شده بود که می توانست در هر 20 دقیقه یک عکس بگیرد.

محققان از این اطلاعات برای ساخت روایتی تصویری درباره زندگی جدید رایانه ها استفاده کردند. نگاه اجمالی به نتایج بررسی این اطلاعات نشان می دهد زباله های الکترونیکی در روستاها، فروشگاه های ارزان فروشی، مدارس عمومی و کتابخانه های عمومی بازیافت می شوند، رویکردی که بازتاب ارتباط انسانها با ابزار الکترونیکی را در سطح جامعه بهبود می بخشد.

تصاویر به ثبت رسیده توسط این نت بوکها پنجره هایی به سوی زندگی روزمره افراد در کشورهای در حال توسعه هستند و مناظری بسیار دور افتاده از گوشه و کنار زندگی پس از مرگ خود را به نمایش می گذارند: خانه ای در هندوستان، کلاسی در غنا و یا فروشگاهی در نپال.

بر اساس گزارش سی نت، تصاویر به دست آمده از این پروژه که "Backtalk" نام دارد در نمایشگاهی به نام "با من سخن بگو" که در رابطه با طراحی و ارتباطات میان انسانها و اجسام از 24 جولای در موزه هنرهای معاصر نیویورک برگزار می شود، به نمایش در خواهند آمد.


منبع  "خبرگزاری مهر"

پرسرعت‌ترین کشورها و شهرهای جهان

آی تی ایران - اینترنت همچنان در حال بزرگ شدن است و این به لطف افزایش مشترکان و گسترش استفاده از ابزارهای متصل به اینترنت است. بر اساس تازه ترین گزارش آکامی هم اکنون در جهان در حدود ۶۰۰ میلیون آدرس آی پی وجود دارد که نسبت به فصل گذشته ۵ درصد رشد نشان میدهد.



برخی از نکات مهم گزارش آکامی :

۶۰ درصد از شهروندان کره جنوبی سرعت اینترنتی بالای ۵ مگابیت بر ثانیه دارند.
- کره جنوبی همچنین متوسط بیشترین سرعت اینترنت در جهان را دارد. متوسط سرعت اینترنت در این کشور ۱۴ مگابیت است. هنگ کنگ با ۹ و ژاپن با ۸ مگابیت رد رده های بعدی هستند.

- بیش از ۴۰ کشور جهان سرعت اینترنت خود را طی سه ماه اخیر بیش از ۱۰ درصد افزایش داده اند.
- بر اساس اطلاعات اریکسون ترافیک اطلاعات تحت موبایل سالانه ۱۳۰ درصد افزایش پیدا میکند و در فصل اول سال ۲۰۱۱ از دو برابر میزان ترافیک voice پیشی گرفته است.
- تعداد آدرس های آی پی نسخه ۴ طی سه ماه اخیر بیش از ۵ درصد افزایش یافته است.

- سه شهر توکای، شیموتسوا و کاناگاوا سریع‌ترین سرعت اینترنت را داشته اند و متوسط سرعت اینترنت در آنها به ترتیب ۱۳ ، ۱۲ و ۱۲ مگابیت برثانیه است.

- شهر لیز در نروژ با ۸ مگابیت برثانیه سرعت سریع ترین شهر اروپاست. 

وضعیت شبکه ملی اینترنت/ 10میلیون ایرانی اینترنت 20مگابیتی می‌گیرن

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اقدامات انجام شده در ایجاد شبکه ملی اینترنت و اهداف تعریف شده برای آن گفت: هدف این است که در یک زمان مشخص 10 میلیون مشترک ایرانی با پنهای باند 20 مگابیت بر ثانیه به شبکه اینترنت دسترسی پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا تقی پور صبح امروز سه شنبه در سومین همایش بین المللی مخابرات ایران که با محوریت توسعه شبکه ملی اطلاعات برگزار شد به تشریح سیاست های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای اجرایی شدن این شبکه در جهت تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه پرداخت.

وی با بیان اینکه امروزه ارتباطات صوتی و دیتا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از اهمیت گذشته برخوردار نیست اظهار داشت: با توجه به ظهور پدیده رسانه های مولتی مدیا نیاز به توسعه شبکه ها و ارتباطات شبکه ای، ارزش آفرینی جدیدی در جوامع از خود نشان داده است به طوریکه اقتصاد دانش بنیان با تکیه بر مباحث فناوری اطلاعات بوجود آمده است.

تقی پور با بیان اینکه آمارهای ارائه شده از یک سوم حجم اقتصاد کشورهای دنیا که مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات است حکایت دارد تاکید کرد: این تحول عظیم و تغییر رویکرد نیز باید در کشور ما پیاده شود.

جایگاه فناوری اطلاعات ایران در اقتصاد شایسته نیست

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ایران در گذشته اقدامات خوبی در توسعه ارتباطات داشته و در این بخش تلاش های خوبی صورت داده است، ادامه داد: اما جایگاه این حوزه در اقتصاد ما جایگاه شایسته ای نیست و یکی از مباحث مورد بحث برای توسعه شبکه ها این است که بتواند نیازهای کسب و کار و نیازهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور را پاسخگو باشد. بر این اساس با توجه به وضعیت موجود نیازمند یک جهش در این حوزه خواهیم بود.

وی با بیان اینکه هم اکنون 10درصد رشد در ضریب نفوذ فناوری اطلاعات و ارتباطات اقتصاد کشورهای پیشرفته 1.4 درصد افزایش رشد تولید ناخالص ملی را به دنبال دارد، افزود: این رقم در کشورهای در حال توسعه به 1.2 درصد می رسد. بر این اساس در برنامه پنجم توسعه ما نیز پیش بینی شده که با افزایش باند پهن شاهد یک توسعه جهشی در این بخش باشیم.

ضریب نفوذ موبایل 75 درصد؛ اینترنت 42.6 درصد

تقی پور با اشاره به ضریب نفوذ ارتباطات در برنامه چهارم توسعه اظهار داشت: هم اکنون ضریب نفوذ تلفن ثابت به 35.3 درصد رسیده است که میزان واگذاری این نوع تلفن به روز است و در کشور به اشباع رسیده است.

وی ادامه داد: در ورود به برنامه چهارم توسعه ضریب نفوذ موبایل در کشور 12.43 صدم درصد بود که در پایان برنامه چهارم به 75 درصد رسیده است که این به این معناست که هر فرد فعال جامعه حداقل یک سیم کارت در اختیار دارد. همچنین ضریب نفوذ اینترنت از 10 درصد در ابتدای برنامه چهارم به 42.6 درصد در پایان این برنامه رسیده است اما هنوز استفاده های اینترنت حرفه ای نبوده و برای کسب و کار و تولید ثروت به کار گرفته نمی شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میزان پهنای باند بین الملل را از 11 لینک STM1 به 205 لینک STM1 برشمرد و گفت: میزان دسترسی اینترنت در ابتدای برنامه چهارم 1.7 گیگابیت در ثانیه بود که هم اکنون این ظرفیت به 32 گیگ بر ثانیه رسیده است. همچنین ظرفیت پنهای باند اینترنت داخل کشور نیز 43.5 گیگا بیت بر ثانیه اعلام شده است.

سهم 5 درصدی IST در تولید ناخالص ملی

تقی پور همچنین به مواد 46، 47، 48 و 49 برنامه پنجم توسعه در راستای تحقق شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: تا پایان این برنامه دستیابی حداقل 60 خانوار به این شبکه در افزایش سهم ارتباطات و فناوری اطلاعات از تولید ناخالص ملی به رقم 5 درصد در نظر گرفته شده است.

وزیر فناوری اطلاعات همچنین ایجاد 80 درصد پرداخت الکترونیکی، صد در صد خدمات الکترونیکی بین دستگاهی و 70 درصد خدمات الکترونیکی قابل ارائه به مردم را از دیگر اهداف این برنامه عنوان کرد و ادامه داد: باید تا پایان این برنامه 1.5 درصد صادرات محصولات غیر نفتی به صادرات این حوزه اختصاص یابد.

پهنای باند مورد نیاز خانوارها را تامین می کنیم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به بحث شبکه ملی اینترنت اظهار داشت: در راستای این شبکه پهنای باند مورد نیاز در اختیار همه کسب و کارها، خانوارها و مراکز علمی قرار می گیرد و همه فعالان اقتصادی بدون هیچ محدودیتی می توانند از این شبکه استفاده کنند.

وی با بیان اینکه بسیاری از کشورها این تجربه را قبل از ما انجام داده اند و ما خیلی دیر به فکر ایجاد شبکه ملی اینترنت افتاده ایم، اضافه کرد: این کشورها با استقرار این شبکه مسائل امنیتی شان را نسبت به شبکه های جهانی حل کرده اند.

آمریکا هم به اینترنت ملی نیاز دارد

تقی پور با بیان اینکه اظهارات مسئولان آمریکایی نشان می دهد که این کشور نیز نیاز به اینترنت جدیدی دارد که برای اطلاعات حیاتی و حساس، امن و حفاظت شده باشد، خاطر نشان کرد: مدیریت اصلی اینترنت در اختیار آمریکاست اما باز هم این کشور از منظر امنیتی اینترنت را یک شبکه امن نمی داند و نمی تواند امنیت اطلاعات موجود در شبکه اش را تامین کند.

وی گفت: ما در کنار شبکه ملی اینترنت، اینترنت را به عنوان یک سرویس با همان مسائلی که تا کنون وجود داشته است کماکان خواهیم داشت و پهنای باند داخل را به صورت امن و حفاظت شده برای کسب و کار اقتصادی و حریم شخصی خانوارها توسعه خواهیم داد.

ایجاد فیلترینگ برای حفاظت از شبکه اطلاعات

وزیر ارتباطات با بیان اینکه مبحث فیلترینگ فقط آنچه که امروز در ذهن کاربران است مطرح نیست ادامه داد: فیلترینگ برای حفاظت از شبکه و جلوگیری از تهاجم اینترنتی و بسیاری از مسائل دیگر به صورت نامرعی در شبکه اینترنت وجود دارد و حتی کشوری مانند کره جنوبی که از جمله پیشگامان فناوری اطلاعات و ارتباطات است نیز به دلیل مسائل امنیتی فیلترینگ را اعمال می کنند.

تقی پور گفت: سایت هایی که هویتشان مشخص نیست با توجه به مباحثی که وجود دارد باید برایشان فیلترینگ اعمال شود و ما به صورت پرحجم این سایت ها را ارزیابی می کنیم.

ایمیل ها را داخل کشور مدیریت می کنیم

تقی پور با اشاره به اینکه در شبکه ملی اینترنت موتور جستجوی ملی و ایمیل ملی خواهیم داشت اضافه کرد: یکی از اهداف اصلی امروز شبکه اینترنت جمع آوری اطلاعات و مدیریت ایمیل ها در داخل کشور است تا مباحث امنیتی در این بخش مورد توجه قرار گیرد.

استفاده از تجربیات کشورهای مختلف در شبکه ملی

وی با اشاره به استفاده از تجربه کشورهای مختلف در شبکه ملی گفت: کشورهایی مانند هند، روسیه و ترکیه ایمیل ملی را پیش از این راه اندازی کرده اند و در راستای ایجاد زیر ساخت های مبتنی بر فیبر نوری نیز تجربیات کشورهای ژاپن، کره، تایوان، آمریکا، روسیه ، چین، هنگ کنگ، سوئد و فرانسه استفاده خواهد شد که با اتصال منازل به فیبر نوری به کشور یکی از رکن های اساسی شبکه ملی اطلاعات برداشته می شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تلویزیون اینترنتی، ویدئو درخواستی، آموزش از راه دور، دورکاری، سلامت الکترونیکی و تجارت الکترونیکی را از جمله برنامه های قابل ارائه بر روی شبکه ملی اینترنت عنوان کرد و گفت: فاز اول این شبکه طی 6 ماهه اول امسال به بهره برداری می رسد و تا قبل از پایان برنامه پنجم این شبکه به طور کامل اجرایی خواهد شد.


منبع  "خبرگزاری مهر"