یکی از چالشهای نصب ویندوز هشت، خوبی های ویندوز هفت است!یعنی ویندوز هفت آنقدر خوب هست که به راحتی نمیتوانیم از آن دل بکنیم.از طرفی ویندوز هشت برای کاربرانی که همچنان صرفا از ماوس و کیبرد استفاده میکنند چیز زیادی در بر ندارد.حالا اگر بخواهید از برنامه های واسط برای شبیه سازی منوی استارت ویندوز هفت و دیگر ویژگی هایش استفاده کنید، مطمئنا اوضاع بدتر هم میشود.
یک راه این است که از شبیه سازی استفاده کنید.یعنی از یک برنامه شبیه ساز (مثل VM) استفاده کرده و ویندوز هشت را در محیط ویندوز هفت تجربه کنید.مسلما در این روش همه آنچه که باید و شاید از ویندوز هشت تجربه نمیکنید.به همین خاطر بهتر است به فکر نصب هر دو ویندوز در کنار هم باشید.
این راهنما، مخصوص کسانی است که ویندوز هفت(یا اکس پی یا وییستا) را هم اکنون در سیستم های خود نصب کرده اند.اگر قبلا ویندوز هشت نصب کرده اید و اکنون میخواهید ویندوز هفت را به عنوان ویندوز جانبی نصب کنید، این راهنما همچنان برای کاربردی است؛البته تضمینی نیست.
در اولین قدم، مهمترین کار این است که از اطلاعات خود پشتیبان بگیرید.البته قرار نیست هیچ اطلاعاتی از روی هارد شما در این فرایند پاک شود؛ اما احتیاط شرط عقل است!
پس از پشتیبان گیری،روی منوی استارت کلیک کنید و کلمه ی typediskmgmt.msc را تایپ کرده، دکمه اینتر را بزنید.پنجره برنامه Disk Management باز میشود.در این پنجره، لیست همه درایو هایی که سیستم تان وجود دارند را می بینید.
درایوی که ویندوز هفت روی آن نصب شده است را پیدا کنید(احتمالا به نام “Boot” یا “System” است)، رویش کلیک راست کنید و گزینه Shrink Volume را انتخاب کنید.در پنجره ای که ظاهر میشود، در حالت ایده آل به ۵۰ گیگابایت فضای خالی نیاز دارید.اگر هارد دیسکتان خیلی پر است، چنین چیزی ممکن نیست.در تئوری و روی کاغذ، ویندوز هشت به ۲۰ گیگابایت فضای خالی نیاز دارد.اما در حقیقت،زیر ۳۰ تا ۵۰ گیگابایت، احتمال مشکل ساز میشود.اگر برنامه Disk Management از دو قطعه کردن درایو مورد نظر سرباز زد، ناچارید از برنامه های واسطی چون Paragon Hard Disk Manager استفاده کنید.
پس از اینکار، یک ناحیه سیاه و “Unallocated” در انتهای پارتیشن مذکور ظاهر میشود.روی آن راست کلیک کنید و گزینه New Simple Volume را انتخاب کنید.میتوانید در پنجره ای که باز شده، نام دلخواهی چون Windows 8 به درایو مذکور اختصاص دهید.دیگر تنظیمات را تغییر ندهید.درایو تازه پس از مدت کوتاهی فرمت شده و پس از آن شما یک پارتیشن جدید برای نصب ویندوز هشت خواهید داشت.
حالا تنها کاری که باید بکنید این است که ویندوز هشت را نصب کنید.ممکن است نسخه کامل یا نسخه آزمایشی نود روزه ی ویندوز هشت را بخواهید نصب کنید.در هر دو حالت، یک دی وی دی دارید که باید آنرا در کامپیوتر قرار داده و سیستم را ریبوت کنید تا وارد فرآیند نصب شود.(البته ممکن است نیاز باشد الویت بوت را برای دی وی دی تنظیم کنید؛اینکار را باید از محیط بایوس کامپیوتر خود انجام دهید)
در حین نصب، باید از گزینه Custom Install استفاده کنید و نباید گزینه Upgrade را انتخاب کنید.در پنجره ی بعد، لیست درایوها و پارتیشن های خود را مشاهده میکنید.آن پارتیشنی که نام Windows 8 یا هر نام دلخواه که بر آن نهاده بودید را انتخاب کنید.حتما باید دقیقا پارتیشن درست را انتخاب کنید.دکمه Next را کلیک کنید.
بقیه کارها را خود برنامه نصب کننده ویندوز هشت انجام خواهد داد.یک یا دو بار در حین نصب سیستم تان ریبوت شده.پس از نصب ویندوز هشت، صفحه انتخاب چندگانه برای ویندوزها را مشاهده خواهید کرد.احتمالا ویندوز هشت به عنوان گزینه پیش فرض خواهد بود.اما شما با کلیک روی گزینه”Change Defaults or Choose Other Options” میتوانید آنرا تغییر دهید.
هم اکنون شما ویندوز هفت و ویندوز هشت را در کنار هم همراه با انتخاب چندگانه در اختیار دارید.