پورتهای تندر در اصل با همکاری دو شرکت اینتل و اپل ساخته شده است که از آن به عنوان فناوری جایگزین برای USB 3.0 یاد میشود. سرعت تبادل دادهها از طریق پورتها به 10 گیگابایت میرسد. مثلاً از طریق این پورتها میتوان یک فیلم طولانی و دارای کیفیت HD را از یک هارد اکسترنال در کمتر از 10 ثانیه به یک لپ تاپ منتقل کرد.
پورتهای تندر موجود در بازار با کابلهای مسی کار میکنند و به همین خاطر دارای محدودیتها و نواقصی هستند. اما کابلهای نوری در آیندهای نزدیک خواهند توانست محدودیتهایی مثل فاصله دور بین دو دستگاه و سرعت کند تبادل دادهها را حل کند. بنا بر گزارش اینتل کابلهای مسی برای انتقال دادهها در فاصله حداکثر 6 متری مناسب هستند، ولی از طریق کابلهای نوری میتوان کار تبادل دادهها در فواصل دهها متری را به آسانی انجام داد. البته این استفاده از این کابلها ممکن است مشکلاتی از قبیل مصرف بالای برق را به همراه داشته باشد.
این پورتها تاکنون فقط در رایانههای مکینتاش اپل به کار رفته است. البته شرکت لنوو نیز تصمیم گرفته است از این پورتها در لپ تاپهای تحت ویندوز خود در سال جاری استفاده کند. اینتل اعلام کرده است رایانههای مکینتاشی که دارای پورت تندر هستند خواهند توانست کابلهای مسی را با کابلهای نوری جدید تعویض کنند بیآنکه نیازی به تغییر دیگر قطعات رایانه خود داشته باشند.
اینتل تلاش میکند از تعداد زیاد پورتهای رایانه بکاهد و فعالیتهایی مثل تبادل داده و شبکهبندی را از طریق یک پورت انجام دهد.